Yritys

Lehmälääkärit.com 

2011-2014
Kaksi lehmistä kiinnostunutta eläinlääkäriä, erikoistumassa tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoitoon. Molemmat työskentelivät kunnaneläinlääkäreinä tahoillaan ja toinen myös tutkimuksen parissa. Arki kunnaneläinlääkärinä oli usein yksinäistä ja riittämättömyyden tunne oli arkipäivää. Halu hoitaa jokainen potilas parhaalla mahdollisella tavalla ei konkretisoitunut. Kiire oli kroonista ja hallittavia asioita oli suuren eläinlajikirjon edessä liikaa. Mieli lepäsi navetoissa ja maataloustuottajien kanssa käydyissä keskusteluissa. Olisiko mahdollista työskennellä vain nautojen parissa? Valita nykyisestä työstä se pala, jonka tekeminen tuotti suurinta iloa ja joka kiinnosti ammatillisesti eniten?
Tammikuu 2015
Virve Korhonen ja Heidi Hiitiö olivat opiskelleet eläinlääketieteellisessä samalla kurssilla ja tunsivat toisensa entuudestaan. Valmistumisen jälkeen he huomasivat edelleen istuvansa samoilla kursseilla – nyt jatkokoulutuksessa! Erään nauta-aiheisen kurssin jälkeisellä illallisella Tampereella, ajatukset kohtasivat ja ensimmäiset strategiset linjat myöhemmin Lehmälääkärit.com:ksi ristitystä palvelusta, raapustettiin lautasliinan reunaan.
Maaliskuu 2015
Raapustukset johtivat nopeasti toimintaan. Muutaman viinilasillisen ja lukuisien nimiehdotusten pohtimisen jälkeen, Lehmälääkärit.com, oli selvä – keksijät eivät. Nimi kuvasi mielestämme selkeästi sitä, mitä me olemme edelleen, Lehmälääkäreitä. Lopussa oleva ”.com” kuvaa nykyaikaista tapaamme toimia ja lupaustamme pysyä ajan hermolla. Samana iltana ideoitiin Provet-TH -mobiilisovellus hedelmällisyyskäyntien tietojen kirjaamiseen.
Kesä 2015 – 2016

Kiire! Molemmat paiskivat hartiavoimin töitä, Virve Saaren klinikan työn, Heidi väitöskirjatyönsä ohella, jotta Lehmälääkärit.com:n kotisivut, Facebook-sivut ja Lehmälääkärit.com koulutuspalvelu Sisäpiiri saataisiin pystyyn. Syksyllä 2015 Virven lopettaessa työt Saarella Lehmälääkärit.com oli jo täydessä toiminnassaan ja Oy muodostettu. Koulutuksia, Sisäpiirin sisällön tuottoa, tilakäyntejä. Kalenterit olivat alusta asti täynnä. Pelkästään nautoihin keskittyneelle, kiireettömälle palvelulle oli selkeästi ollut tarvetta ja uusi yritys huomattiin niin asiakaskunnassa kuin useiden lehtienkin palstoilla. Ideoita riitti ja pienenä yrityksenä saatoimme toteuttaa niistä villeimmätkin. Työ opetti tekijäänsä ja asiakaskunta kasvoi. Lehmälääkärit.com:n kurssit saivat joka kerta erinomaista palautetta.

2017
Hyvä boogie ei jäänyt kollegoiltakaan huomaamatta. Sanni Kallio erikoistui myös tuotantoeläimiin ja pyöritti omaa yritystään Askolassa. Samat ajatukset, jotka olivat synnyttäneet Lehmälääkärit.com:n, pyörivät myös Sannin mielessä. Olisipa kiva, että olisi työkavereita. Olisipa kiva, jos voisi keskittyä vain nautoihin. Virve ja Heidi kaipasivat kasvaneen työmäärän kanssa lisäkäsiä ja Sanni oli molemmille tuttu. Mervi Yli-Hynnilä oli tuttu kaikille – joko henkilökohtaisesti tai terveydenhuollon pioneerin maineensa myötä. Lehmälääkärit.com onneksi Mervi innostui lähtemään mukaan ja toi tullessaan älyttömän määrän kokemusta yritykseen. Niin Sannista, Mervistä ja lopulta myös Krissestä tuli Lehmälääkärit.com:n osaomistajia syksyllä 2017. Yhtäkkiä kasassa oli Suomen huipputiimi!
2018
Pian oli selvää, että Lehmälääkäreitä tarvittiin kipeästi ympäri Suomea eikä omistajien aika riittänyt vastaamaan kysyntään. Päätimme etsiä intohimoisia, kehityskelpoisia ja ennen kaikkea nautaterveydenhuollosta kiinnostuneita kollegoja mukaan tiimiin! Mietimme tarkasti arvojamme ja haluamme, että Lehmälääkärit.com:n nimen kuullessaan, asiakkaat tietävät, että olemme yritys, jossa työskentelee vain nautoihin keskittyneitä eläinlääkäreitä. Tulemme sinne, missä apua tai yhteistyökumppania tarvitaan. Meitä ei sido kuntarajat. Tulemme ajan kanssa ja ajallaan. Olemme osaajia ja otamme asioista selvää. Yritämme aidosti auttaa löytämään ratkaisut mahdollisiin ongelmiin ja tuotannon pullonkauloihin. Olla mukana kehittämässä tätä kenttää! Vielä on paljon tehtävää – meistä tuntuu, että todella harva tilallinen on vielä ymmärtänyt mitä nautaterveydenhuolto parhaimmillaan on! Ja kuinka kannattavaa se on!
2019

Pyrkimyksenä edelleen laajentaa ymmärrystä siitä, mitä nautaterveydenhuolto Lehmälääkärin tekemänä on. Aika on humpsahtanut hurjaa vauhtia eteenpäin! Sinä olet saattanut seurata meitä jo alkumetreiltä saakka, osallistunut kurssillemme tai vierailemme luonasi säännöllisesti. Kiitos Sinulle siitä!
Olemme Avainlippu-yritys ja se tarkoittaa, että laadukkaan ja eläimiä kunnioittavan suomalaisen ruuan tuotanto merkitsee meille yhtä paljon kuin se merkitsee asiakkaillemme. Haluamme olla osa sen kehitystä! Tervetuloa vuosi 2019 – olemme jo odottaneet Sinua!

Tilaa uutiskirje